Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη!
Μην σας ξεγελά η λιτότητα αυτής της τάρτας. Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη! Συνοδεύστε την με μυρωδάτο καφέ και απολαύστε την ομορφιά των απλών καθημερινών πραγμάτων. Υλικά
για 8 κομμάτια
220 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου.
Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
theonewithallthetastes
Via
Anna Aslan
Μην σας ξεγελά η λιτότητα αυτής της τάρτας. Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη! Συνοδεύστε την με μυρωδάτο καφέ και απολαύστε την ομορφιά των απλών καθημερινών πραγμάτων. Υλικά
για 8 κομμάτια
220 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου.
Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
theonewithallthetastes
Via
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου