Συνταγή καλοκαιρινή

Σουτζουκάκια ψητά, γιαουρτλού και σαλάτα με ψητές ντομάτες Υλικά... 1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο από τη μηχανή 500 γρ. κιμάς αρνίσιος 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 1 φλ.τσαγιού φρυγανιά 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.πάπρικα 1 κ.σ.κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν) 1/4 κ.γλ.κύμινο αλάτι

Για το γιαουρτλού: 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γλ.πάπρικα 3 κ.σ.ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ.αλάτι

Για τη σαλάτα με ψητές ντομάτες:

6 μέτριες ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.πάπρικα 5-6 κ.σ.ελαιόλαδο λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά ε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει.Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα.Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο.Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες ας, να γίνουν πλακέ.Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι ε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄.Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ε γιαουρτλού και σαλάτα ε ψητές ντοάτες. Για το γιαουρτλού: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Για τη σαλάτα ε ψητές ντομάτες: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε ε αλάτι.Τις ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄.Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεμμύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι.Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. vivanews.gr


Anna Aslan
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου