Κινδυνεύετε από έμφραγμα και δεν το ξέρετε!

Η καρδιοπάθεια μαστίζει τόσο τους άνδρες όσο και στις γυναίκες... Εάν γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εκδήλωση του εμφράγματος, θα μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας και να σώσετε τη ζωή σας.

Σε αρκετές περιπτώσεις, το έμφραγμα μπορεί να προληφθεί εάν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε.


1. Γυμναστική Η αποχή από τη σωματική άσκηση μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο της αρτηριακής πίεσης, την παχυσαρκία και την υψηλή χοληστερόλη. Η ήπια σωματική άσκηση μερικές φορές την εβδομάδα βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος από και προς την καρδιά. 2. Διατροφή Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές, τα τηγανητά και τα γλυκά και προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. 3. Κάπνισμα Είναι μία από τις βασικότερες αιτίες της καρδιοπάθειας. Οι τοξικές ουσίες του τσιγάρου καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι τα μόρια της χοληστερόλης συσσωρεύονται στις αρτηρίες. Το αποτέλεσμα είναι να επιβραδύνεται η κυκλοφορία του αίματος. 3. Υπέρταση Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και βλάβης στα νεφρά. Η σωστή διαχείριση της αρτηριακής πίεσης επιβάλλει να περιορίσουμε το αλάτι που καταναλώνουμε καθημερινά. 4. Διαβήτης Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα καταστρέφουν τα τοιχώματα των αρτηριών. Με την πάροδο των ετών, μειώνεται η ροή του αίματος προς τους μύες της καρδιάς. 5. Υψηλή χοληστερόλη Η μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και η αύξηση της «καλής» χοληστερόλης (HDL) επιτυγχάνεται με τη σωστή διατροφή, τη γυμναστική και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που θα προτείνει ο γιατρός σας. 


6. Παχυσαρκία Ο φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος κυμαίνεται από 19 έως 24. Μπορούμε να παραμείνουμε μέσα σε αυτά τα όρια χάρη στην ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική άσκηση. 7. Στρες και κατάθλιψη Η κακή ψυχική υγεία μάς σπρώχνει να υιοθετήσουμε ανθυγιεινές συνήθειες και να παραμελήσουμε τη σωματική μας υγεία. Το στρες μπορεί να πυροδοτήσει τους αλλεπάλληλους σπασμούς των αρτηριών της καρδιάς και να προκαλέσει βλάβες στους μύες της καρδιάς. 8. Αυτοάνοσα νοσήματα Έχει αποδειχθεί ότι ασθένειες όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου