Ανακάλυψε σε ποιο μεταβολικό τύπο ανήκεις και νίκησε τη κυτταρίτιδα



Θυρεοειδικός ή επινεφριδικός τύπος; Μάθε τις διαφορές και τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να καταπολεμήσεις τη κυτταρίτιδα! Α. Θυρεοειδικός τύπος

Χαρακτηριστικά: Είναι συνήθως ψηλά άτομα με λεπτό σκελετό και σχεδόν κοκαλιάρικη όψη, αεικίνητοι που δεν παίρνουν εύκολα κιλά. Οταν αυξάνεται το βάρος τους το λίπος εντοπίζεται στη περιοχή γύρω από τη μέση, τη κοιλιά αλλά και το επάνω μέρος της περιφέρειας. Επειδή ο θυρεοειδής αδένας κυριαρχεί στη λειτουργία του οργανισμού διατηρεί τα μεταβολικά επίπεδα υψηλά. Γι αυτό ενδείκνυται ένα διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συχνά και μικρά γεύματα πλούσια σε ζωικές πρωτείνες. Αποφύγετε: Τα αλλαντικά Τα γλυκά Τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες Τα τηγανιτά, το καφέ και το τσάι. Επιδειώξτε: Αφθονα πράσινα λαχανικά Το ελαιόλαδο, τις ελιές το αβοκάντο Τα πρωτεινούχα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά όπως ψάρι, άσπρο κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά. Ασκηση:

Σας ταιριάζει η ήρεμη αεροβική άσκηση όπως επίσης το ποδήλατο, το τρέξιμο, ο χορός τζάζ. Αποφύγετε την εξαντλητική άσκηση που καταπονεί τον οργανισμό και ιδιαίτερα το διάδρομο που δεν σας ταιριάζει καθόλου. Β. Επινεφριδικός τύπος Χαρακτηριστικά: Μυώδες σώμα με δυνατό σκελετό, ανοικτό στέρνο και στενή περιφέρεια. Μία σιλουέτα που εκπέμπει δύναμη, ζεστασιά και ενεργητικότητα. Οι γυναίκες αυτού του τύπου διαθέτουν μεγάλο στήθος και μεγάλα δυνατά χέρια. Από νεαρά ηλικία αντιμετωπίζουν προβλήματα αυξομείωσης βάρους. Μεγαλώνοντας το πάχος εντοπίζεται στο επάνω μέρος του σώματος και κυρίως στο στομάχι. Παρά το γεγονός ότι οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές είναι ιδιαίτερα αρεστές και δίνουν ενέργεια σ αυτό το τύπο έχετε ανάγκη από υγιεινή διατροφή με προιόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και λαχανικά. Αποφύγετε: Τα κόκκινα κρέατα και τα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά Το αλάτι, τα τυριά και τα έτοιμα φαγητά Το αλκοόλ Τις τροφές με πολλή χοληστερόλη όπως κρόκο αυγού, αρνί, χοιρινό και αλλαντικά. Επιδιώξτε: Όλα τα φρούτα με έμφαση στο πεπόνι Όλα τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως Τα ψάρια και τα πουλερικά Τα άπαχα γαλακτοκομικά Άσκηση: Σας ταιριάζει το περπάτημα, το κολύμπι, το στεπ, το στρέτσινγκ και γενικά ασκήσεις που γυμνάζουν συγχρόνως τα χέρια και τα πόδια. Η άσκηση που είναι ιδανική για εσάς είναι το κολύμπι και ο ιδανικός χρόνος το πρωί.

Πηγή: briefingnews.gr

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου