25 απλά πράγματα με τα οποία εντυπωσιάζουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε

τα απλά και μικρά πράγματα είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία.

Ένα από τα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε κάποιον είναι πως πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δίνουν προσοχή στα σημαντικά και «μεγάλα» πράγματα που κάνουμε. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα απλά και μικρά πράγματα είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία. Είναι πράγματα που κάνουμε είτε σε καθημερινή βάση είτε όχι, τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με τον τρόπο ζωής μας και διαμορφώνουν την εικόνα μας προς τα έξω. Η εικόνα που παρουσιάζουμε στον κόσμο προσδιορίζεται από τις πράξεις μας, τα σχόλια μας, τη στάση και τη συμπεριφορά μας, ακόμα κι από την εμφάνιση μας. Αυτά τα πράγματα μπορεί κανείς να τα παρατηρήσει από τα πρώτα λεπτά που θα συναντήσει κάποιον ή έστω στο μικρό χρονικό διάστημα που θα τον γνωρίζει. Οπότε, πώς δείχνεις στους άλλους να ξέρουν ποιος πραγματικά είσαι; Αυτά τα 25 πράγματα ίσως είναι απλά, αλλά έχουν αντίκτυπο κι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη γνώμη κάποιου για εσένα. 1. Είσαι στην ώρα σου.

Όταν λες πως θα βρίσκεσαι στο σημείο που έχει οριστεί ένα ραντεβού μια συγκεκριμένη ώρα, τότε πρέπει να είσαι εκεί στην ώρα σου. Όταν καθυστερείς σ' ένα ραντεβού, δίνεις άμεσα το δικαίωμα σ' αυτόν που θα σε περιμένει να σε σχολιάσει και να σε κρίνει, χωρίς να βρίσκεσαι καν μπροστά. Η αναμονή είναι πολλές φορές ενοχλητική, ενώ ταυτόχρονα έχει ως συνέπεια την απογοήτευση και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

2. Κρατάς τις υποσχέσεις σου.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δίνουν υποσχέσεις, ενώ ξέρουν πως δεν μπορούν να τις τηρήσουν. Συνήθως, υπόσχονται για να κάνουν αυτόν που έχουν απέναντι τους να νιώσει καλύτερα τη δεδομένη στιγμή. Ωστόσο, το να μην τηρείς τις υποσχέσεις σου, μετατρέπει τη συμπάθεια που σου έχει το συγκεκριμένο άτομο σε απογοήτευση, θυμό και κάποιες φορές ...αντιπάθεια. Εάν δεν μπορείς να κρατήσεις μια υποσχέση, τότε φρόντισε να μην τη δίνεις εξαρχής. Εάν τη δώσεις, τότε κάνε τα πάντα για να την τηρήσεις!

3. Σέβεσαι τους υπόλοιπους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι συμφοιτητές σου, οι ηλικιωμένοι, τα μέλη της οικογένειας σου, οι συνάδελφοι σου, κλπ. Το να σέβεσαι τους υπόλοιπους μπορεί να είναι μερικές φορές δύσκολο, όταν βρίσκεσαι με άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου ή που ενεργούν με ένα τρόπο που εσύ δεν θεωρείς σωστό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τους φέρεσαι με σεβασμό και να διατυπώνεις τη δική σου άποψη, χωρίς να τους προσβάλλεις. Ακόμα κι αν εκείνοι δεν το κάνουν, μπορείς να αποχωρήσεις από τη συζήτηση με αξιοπρέπεια!

4. Λες «Ευχαριστώ» και «Παρακαλώ» συχνά.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σου στους ανθρώπους, ακόμα και για κάτι τυπικό, δείχνει πως έχεις καλοσύνη και αναγνωρίζεις το καλό στους ανθρώπους γύρω σου. Επιπλέον, δηλώνει πως δίνεις προσοχή στα λόγια και τις πράξεις τους. Μην υποτιμάς αυτές τις δύο λέξεις, όσο μικρές κι αν είναι!

5. Χαμογελάς συχνά.

Το γέλιο είναι μεταδοτικό. Όταν ένας άγνωστος προχωρά στο δρόμο και σε κοιτάξει χαμογελώντας, η φυσική αντίδραση είναι να του ανταποδώσεις το χαμόγελο. Το να βλέπεις κάποιον να χαμογελά, αυτόματα σε κάνει να σκέφτεσαι πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που έχεις, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η ζωή είναι όμορφη και διασκεδαστική!

6. Δεν χρησιμοποιείς συνέχεια το κινητό σου.

Φυσικά και τα smartphones είναι μια σπουδαία τεχνολογική ανακάλυψη. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει γι' αυτό. Όμως, πολλές φορές αποσπούν την προσοχή μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αδιαφορούμε γι' αυτούς που έχουμε δίπλα μας. Όταν είσαι μαζί με κάποιον, δεν υπάρχει ανάμεσα σας χώρος και για το κινητό σου. Χρησιμοποίησέ το όταν είναι απαραίτητο. Δεν το χρειάζεσαι κάθε δευτερολέπτο της ημέρας! Έχεις φανταστεί πoτέ τι θα συνέβαινε αν σταματούσες να τσεκάρεις το Facebook σου συνεχώς;

7. Χρησιμοποιείς χιούμορ.

Το χιούμορ έχει την ικανότητα να ελαφρύνει καταστάσεις όταν το κλίμα είναι τεταμένο, να σπάει τον πάγο όταν υπάρχει αμηχανία ή απλά να φτιάξει τη μέρα κάποιου. Δεν εννοώ να γίνεσαι και κλόουν, αλλά όταν ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να το χρησιμοποιήσεις, τότε απλά κάντο! Μην διστάζεις!

8. Μιλάς καθαρά και υπάρχει επαφή με τα μάτια.

Όταν μιλάς καθαρά και κοιτάζεις στα μάτια το συνομιλητή σου, του δίνεις να καταλάβει πως ασχολείσαι με τη συνομιλία σας και πως το θέμα που συζητάτε σε ενδιαφέρει. Μην μουρμουράς, μην μιλάς μέσα από τα δόντια σου ή μην κοιτάζεις γύρω σου. Απλά εστίασε στο συνομιλητή σου.

9. Δεν μασάς τσίχλα.

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Όταν είσαι με την οικογένεια σου ή βόλτα με τους φίλους σου, το να μασάς - διακριτικά - τσίχλα είναι οκ. Όταν βρίσκεσαι σε μια επαγγελματική υποχρέωση, η τσίχλα είναι απαγορευτική.

10. Χαιρετάς τους ανθρώπους με χειραψία ή αγκαλιά.

Κάτι που επίσης εξαρτάται από την καταστάση στην οποία βρίσκεσαι. Προφανώς και δεν θες να πας σε μια συνέντευξη και να αγκαλιάσεις το καινούριο αφεντικό σου, αλλά μπορείς να του δώσεις μια θερμή χειραψία. Όμως, μια μεγάλη αγκαλιά στους κοντινούς σου φίλους και στα μέλη της οικογένειας σου φανερώνει το επίπεδο της οικειότητας που έχεις μαζί τους. Δείχνει ότι τους αγαπάς και τους νοιάζεσαι και με αυτό τον τρόπο το εκφράζεις μέσα από τη γλώσσα του σώματος.

11. Είσαι πιστός στον/στη σύντροφο σου.

Στις μέρες μας ακούμε συνεχώς ιστορίες και ιστορίες που έχουν ως κοινό την απιστία και το χωρισμό. Είναι παντού πλέον! Με το να είσαι ειλικρινής και αληθινός με τον/την σύντροφο σου, δείχνεις πως ξέρεις ποιες είναι οι προτεραιότητες σου και πως γνωρίζεις τι σημαίνει μια υγιής σχέση.

12. Είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου και κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το πετύχεις.

13. Ακούς τους άλλους.

Όταν σου μιλάει κάποιος, οφείλεις να ακούς προσεκτικά αυτά που λέει. Μην σκέφτεσαι τι θα του απαντήσεις όταν ακόμα μιλάει, γιατί σίγουρα δεν θα ακούσεις ποτέ πως θα τελειώσει την κάθε φράση του.

14. Είσαι οργανωτικός.

Καθημερινά φτιάχνεις ένα πρόγραμμα με στόχο να το εκτελέσεις και πάντα ξέρεις τι σου συμβαίνει. Επιπλέον, ποτέ δεν καθυστερείς ψάχνοντας διάφορα πράγματα. Ξέρεις πάντα που είναι αυτό που ψάχνεις στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά.

15. Κάνεις κοπλιμέντα.

Όλοι ξέρουμε πως στο άκουσμα μιας φιλοφρόνησης το πρώτο πράγμα που κάνει ο καθένας μας είναι να χαμογελάσει. Ψάξε να βρεις κάτι καλό ή όμορφο στους ανθρώπους γύρω σου και αντάλλαξε θετικά σχόλια μ' ένα φίλο, μ' ένα συμφοιτητή, μ' ένα συνεργάτη, ακόμα και με κάποιον άγνωστο. Σχολίασε για τα ρούχα τους, για τη δουλειά τους, για το νέο τους χτένισμα, για τις καθαρές σημειώσεις, για τη συμπεριφορά τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να βρεις για να δείξεις στον καθένα ότι δεν σου είναι αδιάφορος.

16. Μοιράζεσαι γνώσεις και πληροφορίες με άλλους.

Όταν έχεις μια ξεχωριστή ικανότητα ή ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι όμορφο να το μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, από την στιγμή που έχεις παραπάνω γνώσεις ή πληροφορίες πάνω σε κάτι, έχεις και τη δυνατότητα να τις μεταβιβάσεις στους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και να τους διδάξεις όσα έχεις μάθει, δίνοντας τους πολύτιμα εφόδια για τη ζωή.

17. Σκέφτεσαι θετικά.

Ίσως είναι κάτι δύσκολο, μιας και οι καιροί που διανύουμε είναι άσχημοι, άλλα δεν είναι αδύνατο. Όταν σκέφτεσαι θετικά, σταματάς να εστιάζεις στο πρόβλημα και ψάχνεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να το λύσεις. Έτσι, γεμίζεις αισιοδοξία και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου.

18. Βοηθάς τους συνανθρώπους σου.

Προσπάθησε να βοηθάς όταν και όποτε μπορείς κάποιον που σε έχει ανάγκη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πιθανότητες να έχεις χρόνο για να βοηθήσεις κάποιον είναι λίγες ή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη. Ωστόσο, θυσιάζοντας λίγο από το χρόνο σου για να βοηθήσεις κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη, σημαίνει πολλά για τον χαρακτήρα σου.

19. Νοιάζεσαι για τους ανθρώπους.

Αν κάποτε πληγώθηκες, δεν είναι απαραίτητο να χτίζεις «τείχη προστασίας» για να προφυλάξεις τα αισθήματα σου. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να αισθανθεί και να νοιαστεί για τους ανθρώπους.

20. Διατηρείς το αυτοκίνητο σου καθαρό.

Φρόντισε να πηγαίνεις το αυτοκίνητο σου στο πλυντήριο αυτοκινήτων ή έστω να το πλένεις μόνος σου όσο πιο συχνά μπορείς. Προσπάθησε να κρατάς το εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο πιο καθαρό γίνεται. Μην αφήνεις να μαζεύονται σκουπίδια, όπως μπουκάλια, ποτήρια καφέ και διαφημιστικά φυλλάδια. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να μεταφέρεις κάποιον! 21. Προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή.

Χρησιμοποιήσε αποσμητικό, κάνε καθημερινά μπάνιο (τουλάχιστον μια φορά τη μέρα), βούρτσισε τα δόντια σου, φόρεσε καθαρά ρούχα. Είναι πράγματα που επιβάλλεται να τα κάνουμε καθημερινά, πράγματα ρουτίνας. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσακωθεί με την προσωπική τους υγιεινή. Το να μιλάς με κάποιον που έχει χάλια αναπνοή είναι όπως και να το κάνουμε απαίσιο. Προσπαθείς να αποφυγείς τις ερωτήσεις ώστε να μην σου απαντήσει και το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να του προσφέρεις μια καραμέλα με γεύση μέντας για ...δροσερή αναπνοή. Οφείλεις να προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή αν θέλεις οι άνθρωποι να εστιάζουν σε αυτά που λες και κάνεις αντί να εστιάζουν στην ...άσχημη μυρωδιά σου!

22. Ντύνεσαι ανάλογα με την περίσταση.

Η εμφάνιση σου είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι άνθρωποι. Κοιτάζουν τα ρούχα σου, τα παπούτσια σου, τα μαλλιά σου, κλπ και κάνουν διάφορες υποθέσεις για εσένα, πρωτού ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις. Εάν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιον, ντύσου αναλόγως με την περίσταση. Ιδίως τα πρωινά που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τι θα βάλεις, ετοίμασε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ.

23. Παραδέχεσαι τα λάθη σου.

Όταν κάνεις κάποιο λάθος, παραδέξου του, ζήτησε συγνώμη, προσπάθησε να το διορθώσεις και προχώρα μπροστά. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά!

24. Ενημερώνεσαι / Γνωρίζεις τι συμβαίνει στον κόσμο.

Οφείλεις να είσαι ενημερωμένος και να πληροφορείσαι για τα πιο πρόσφατα εγχώρια και διεθνή νέα. Μεγαλώνοντας οι συζητήσεις που θα αναπτύσσεις με τους γύρω σου θα περιστρέφονται γύρω από αυτά, επομένως πώς θα εκφέρεις την άποψη σου, όταν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει στον κόσμο;!

25.Ταξιδεύεις.

Ό ποτε σου δίνεται η ευκαιρία να αποδράσεις από την καθημερινότητα και να ταξιδεύεις, πρέπει να την αρπάζεις. Ταξιδεύοντας γνωρίζεις νέους ανθρώπους, μαθαίνεις νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, αποκτάς νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Επιπλέον, τα ταξίδια είναι ένα θέμα που δεν βαριέται κανείς για να συζητήσει και να ακούσει διάφορες ιστορίες από αυτά. Κάποιος που ταξιδεύει δείχνει περισσότερο σοφός και αποτελεί έμπνευση για τους υπόλοιπους. Οι άνθρωποι θυμούνται τις μικρές λεπτομέρειες, που για εσένα πιθανόν να φαίνονται ασήμαντες, εφόσον ανήκουν στην καθημερινή σου ρουτίνα. Δίνοντας έμφαση σε αυτές τις λεπτομέρειες, όμως, θα πετύχεις τη διαφορά που θέλεις να κάνεις στο μυαλό των υπόλοιπων!

neopolis

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου