Μύθοι περί κοιλιακών

Διαβάζοντας κανείς σε περιοδικά, στο διαδίκτυο κ.α. θα εντοπίσει πάρα πολλές απόψεις περί κοιλιακών. Απόψεις άλλοτε σωστές και άλλοτε λανθασμένες. Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε κάποιους από τους πιο πολυακουσμένους μύθους περί … κοιλιακών. 1ος μύθος) Για να γυμνάσουμε τους κοιλιακούς μας χρειάζονται πάρα πολλές επαναλήψεις.

Οι κοιλιακοί μύες έχουν την ίδια σύνθεση όπως κι οι υπόλοιποι μύες. Έχουν κι αυτοί γρήγορες και αργές μυϊκές ίνες. Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν εκατοντάδες επαναλήψεων για να τους γυμνάσουμε. Οι 12-16 επαναλήψεις είναι αρκετές για την πλήρη εκγύμνασή τους (4-6sec/επαν.). 2ος μύθος). Οι κοιλιακοί χρειάζονται καθημερινή εκγύμναση.

Οι κοιλιακοί είναι γραμμωτοί σκελετικοί μύες και ως τέτοιοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση, όπως άλλωστε και όλοι οι μυς του σώματός μας. Συνεπώς τους γυμνάζουμε κάθε 48 ώρες το πολύ, μέρα παρά μέρα δηλαδή και όχι κάθε μέρα . 3ος μύθος). Οι πάνω και οι κάτω κοιλιακοί.

Ας τελειώνουμε με την ανοησία των πάνω και κάτω. Δεν υπάρχουν πάνω και κάτω κοιλιακοί .Υπάρχει ένας βασικός μυς στο πρόσθιο μέρος της κοιλιάς μας, ο ορθός κοιλιακός. Απλά με κάποιες κινήσεις ασκούμε περισσότερο την πάνω από την κάτω μοίρα του και το αντίστροφο.

neadiatrofis.gr

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου