Πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα!

Ένα νόστιμο πιάτο με απλά υλικά για κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Υλικά

Για τη βάση: 1 μέτρια πατάτα 1 φλ. τσαγιού αλεύρι 5 κ.σ. βιτάμ λιωμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 πράσο ψιλοκομμένο αλάτι- πιπέρι Για τη γέμιση: 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 1/2 πράσο ψιλοκομμέν0 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι 3 αυγά 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα θρυμματισμένη 50 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο για πασπάλισμα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. περίπου. Πλένετε και τις 5 πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. 2. Ξεφλουδίζετε τη 1 πατάτα τη λιώνετε σε πουρέ με πηρούνι τη τοποθετείτε σε μπολ και προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μισό ψιλοκομμένο πράσο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνετε μια ζύμη με τα χέρια. Απλώστε ισομερώς τη ζύμη στη βάση του ταψιού. 3. Ξεφλουδίζετε τις υπόλοιπες 4 πατάτες τις κόβετε σε φέτες, αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε περιμετρικά πάνω από το ζύμη στο ταψί.

4. Σε μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το τυρί φέτα, τα ψιλοκομμένα πράσα και το ψιλοκομμένο σπανάκι και αφού ομογενοποιηθούν τα βάζετε πάνω από τις πατάτες στο ταψί. Πασπαλίζετε από πάνω με το τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνετε στο φούρνο για 40?-45? περίπου [τα πρώτα 15' σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο].

sintayes

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου