Ρεβυθοκεφτέδες κοκκινιστοί

Νηστίσιμοι κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες.

Μια συνταγή για ένα πολύ γευστικό πιάτο, υγιεινό και πεντανόστιμο για να το απολαύσετε με ένα σπιρωτό πιλάφι στο καθημερινό τραπέζι. Υλικά

Για τους ρεβυθοκεφτέδες: 650-700 γρ. ρεβύθια βρασμένα ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 κ.γ. κύμινο 1 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας: 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

1.Για τους ρεβυθοκεφτέδες: Βράζετε τα ρεβύθια αφού τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και το μπέϊκιν πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα λίγο ακόμη να ανακατευτούν. 2.Βάζετε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτετε το μαϊντανό και αφήνετε για 30’ να “σταθεί” και να ανακατευτούν οι γεύσεις. [Αν είναι αραιός προσθέστε λίγη φρυγανιά τριμμένη.] Πλάθετε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι, σε τηγάνι ή φρυτέζα. Τα αφήνετε στην άκρη σε πιατέλα. 3.Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σέλινο. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη διαλυμμένα σε 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. 4.Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι.

sintayes

Via


Anna Aslan
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου